Pratite nas na društvenim mrežama:

Loredana Bahorić: Plesom pomičemo margine i stavljamo se u fokus zbivanja

Sama suradnja zanimljiva je iz dva aspekta. Prvenstveno je zanimljivo vidjeti individualce sa vlastitom vizijom pretočenom u baletne papučice, male jednostavne cipelice koje same po sebi bude svojevrsne asocijacije te konačan rezultat u smislu različitih modnih, odnosno dizajnerskih rukopisa. Drugi i naravno važniji razlog priključenja projektu je podrška 'plesnoj priči' , koja ples pomiče s margine te ga stavlja u sam fokus zbivanja. Za svaku pohvalu! – Loredana Bahorić.

O Loredani Bahorić

Loredana Bahorić modu nosi u sebi do najranije mladosti. Dugi niz godina profesionalno se bavila manekenstvom,a odmah nakon završene gimnazije diplomirala je na na TTF -u 'Odjevni dizajn'. Godine 1987. stvorila je avangardni brend CHARLIE design .Vlastitu modnu filozofiju i način razmišljanja vješto pretače u kreiranje odjeće te se na samim počecima nameće kao jedno do najintrigantnijih imena hrvatske modne scene. Loredana Bahorić modna je vizionarka i ikona te kultna figura domaće mode

Charlie design karakteriziraju monokromatizam, minimalizam s pomakom u avangardu te apsolutna nosivost. Likovni jezik gradi na kontrastima,igri prozirnog i punog,mekanog i krutog, naizgled nespojivog te tako stvara prepoznatljiv stil,dosljedan i kozmopolitski modni rukopis. Elementi dekonstrukcije i geometrijske forme kao igra nedovršenog jasno ostavlja snažnu sliku lako čitljivog autorskog rukopisa.

Charlie design se već više do 25 godina nalazi u samom vrhu domaćeg dizajna. Kolekcije su dostupne flag ship storu u Zagrebu I Šibeniku te u brojnim koncept store-ovima u Hrvatskoj i van granica.