Pratite nas na društvenim mrežama:

Ivana Bakal: Čast mi je pomoći afirmaciji Studija plesa

Cijeli moj život je kazalište. Još kao dijete sam imala jedne takve špice koje sam sada dobila priliku pretvoriti u jedno malo pravo malo umjetničko djelo. Kao vanjski suradnik docent na diplomskom studiju kostimografije surađivala sam na velikom projektu Sveučilišta u Zagrebu u kojem su sudjelovale studentice Studija plesa na Akademiji dramskih umjetnosti. Velika čast mi je pomoći u još većoj afirmaciji tog studija - Ivana Bakal.

Ivana Bakal, profesionalno se bavi kostimografijom od 1986. godine.Nakon Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn (ŠPUD) u Zagrebu, studirala je na Tekstilno- tehnološkom fakultetu, Zavoda za dizajn tekstila i odjeće u Zagrebu - 1987. diplomirala je na Višoj školi dizajn odjeće, a 2010. magistrala na diplomskom studiju kostimografije.

Student je završnog semestra Poslijediplomskog-doktorskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo, kod mentora red. prof. Zlatka Kauzlarića Atača, i dr.sc. Martine Petranović, znanstvene suradnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti HAZU.

Autorica je brojnih kostimografija, nekoliko scenografija, autorica je velikih strukovnih projekata, izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i svijetu. Autorica je i urednica monografija o hrvatskoj scenografiji i kostimografiji. Vanjski je suradnik Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Predsjednica je ULUPUH-a i Sekcije za kazalište i film te članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1990.