Pratite nas na društvenim mrežama:

Kroz simboliku osvještavamo javnost o važnosti plesne umjetnosti

"Naša odjeća često je sastavni dio scenskih nastupa mnogih estradnih zvijezda. Samim time dio smo sinergije koja povezuje razne pravce umjetnosti i sudjelovanje u projektu 'Život je ples' činilo se sasvim logično. Ovdje nije riječ samo o aukciji kojom će se pružiti pomoć Studiju plesa, ovdje se putem simboličkog predmeta tj. špica osvještava bit umjetnosti pokreta, kako u svakodnevnom životu tako i kroz profesionalni rad plesača kojima je potrebna visokoobrazovna ustanova" – Elfs

O ELFSIMA

Dizajneri branda Ivan Tandarić (1982) i Aleksandar Šekuljica (1985) diplomirali su dizajn na TTF-u u Zagrebu 2009. Brend su razvijali paralelno uz studij. Svoje kolekcije su od samih početaka izlagali u sklopu Cro-a-porter-a, od 2014. preselilu su na modnu pistu Fashion.hr-a. Prepoznatljivi po komercijalnom dizajnerskom pristupu, svojim poimanjem mode kao zabave iz sezone u sezonu iznova oduševljavaju kritiku i publiku na svojim revijama. Svoj modni izričaj baziraju na tragu osvještenog trasha. Tako su im kao inspiracije za revije poslužili izbori ljepote, ikona trash miljea David Hasselhoff, turbofolk, pionirka silikon-ljepote dancerica iz devedesetih Kasandra, splitska kraljica aerobika Nataša Bebić ili pak najpoznatija sapunica ikad - Dinastija.

Osim u modnom kontekstu spominje ih se u kontekstu camp kulture, jer svojim radom predstavljaju iskorak ka eksperimentiranju s kičem, istodobno mijenjajući mu konotaciju. Brand su etablirali igrajući se logomanije, ironično ističući logotip kao statusni simbol. Kako su se sa brandom poistovjetile brojne domaće zvijezde, medu kojima se posebno ističu Severina, Franka Batelić, Maja Šuput, Jelena Rozga i Ana Rucner, Elfs je postao sinonimom "lijepe odjeće za lijepe ljude"!