Pratite nas na društvenim mrežama:

Dženisa Pecotić: Živim balet od najranije mladosti

Podržala sam ovaj projekt jer živim balet od najranije mladosti. Naravno, moj veliki hendikep što se nisam bavila baletom je mojih 1,78 m. Posrećilo mi se da taj balet mogu živjeti u drugoj formi, a to je kostimografija. Smatram da je ples jako bitan. Podsjetimo se: Što je bilo prvo sredstvo izražavanja? Pokret - Dženisa Pecotić.

Dženisa Pecotić je diplomirala dizajn tekstila i odjeće u Zagrebu. Od 1982. godine članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske. Kao članica Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika bavi se kreiranjem muške, ženske i dječje odjeće, pa u tom svojstvu počevši od 1983. godine redovito nastupa na domaćoj i inozemnoj modnoj sceni, a svoje radove izlaže u hrvatskim i inozemnim galerijama.

Samostalno je izlagala u: Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, Galeriji ULUPUH te MUO u Zagrebu, Galeriji Dubrovačka kuća u Dubrovniku, Galerie Centrum u Grazu i "Huellas" u Santiago de Chile-u.

Od 1986.g. bavi se kazališnom ( drama, opera, balet ) i filmskom kostimografijom, te je surađujući sa nizom uglednih hrvatskih i inozemnih redatelja i koreografa ostvarila oko stotinu kostimografskih projekata: GDK Gavella, "Adagio", "Balade...koje donosi vjetar", Donauballet 95, "Glazba za ples", "Ne hodi po travi...padaju anđeli", HNK Ivana pl. Zajca, "Šteta što je kurva", HNK u Osijeku, "Ljubavni napitak", HNK u Zagrebu, "Tramvaj zvan čežnja", HNK u Splitu, "Best of Veseljko Sulić", HNK u Osijeku, "Martha", HNK, "Maestro", HNK u Varaždinu, "Iznenada prošlog ljeta", HNK u Zagrebu, "Coppelia na Montmartreu", HNK u Zagrebu, "Pjesme ljubavi i smrti", HNK u Zagrebu, "Labuđe jezero", Zagreb, Mala scena, "Debela", HNK Ivana pl. Zajca, "Autorska večer Milka Šparembleka", HNK Ivana pl. Zajca, "Ana Karenjina", HNK u Zagrebu, "Dama s kamelijama", Mala scena, "Vanda", HNK u Osijeku, "Fragile".

Autorica je kreacija svih vrsta službenih odora - za Hrvatsku vojsku, za djelatnike policije, ZET-a, za osoblje hotela i dr.
Od 1982. godine članica je ULUPUH-a, od 1984. Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.