Pratite nas na društvenim mrežama:

Boudoir : Baletne špice su izazov

Ovo nam je izazov jer do sada nikada nismo radile intervencije na baletnim špicama, unatoč tome što turisti kada zakorače u naš showroom pomisle da dizajniramo plesne haljine. Podržavamo umjetnost pokreta i redovito pratimo sve baletne predstave - Boudoir.

Morana Saračević i Martina Čičko Karapetić završile su srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna te Tekstilno tehnološki fakultet. Njihove kreacije prepoznatljive su po tome što ne idu u korak s trendovima, one imaju bezvremenski 'vintage' štih koji slavi samouvjerenu ženu koja gaji ljubav prema modi u punom smislu te riječi i ne boji se eksperimentirati.

Sestre Boudoir s vremenom su odbacile modni crtež te počele svoju romantiku oblikovati direktno na materijalima uz puno detalja, od ručno pletene čipke koju spajaju u minuciozni patchwork u kombinaciji s luksuznom svilom i satenskim vrpcama.

Svoje kolekcije od 2002. godine izlažu u sklopu modne manifestacije Cro a Porter te na samostalnim izložbama kao članice ULUPUH-a. Godine 2005. dobile su Modnog OSCARA za kolekciju ''Boudoirske kronike''. U skladu s trendovima modni studio Boudoir ima svoj atelier i u virtualnom svijetu, u okviru globalne internet igre Second Life.