Život je ples!

Pratite nas na društvenim mrežama:

Dizajneri i kostimografi kreativnošću daju infuziju Studiju plesa

Projekt „Život je ples“ koji je pokrenula Nina Tarnovski, vlasnica tvrtke ENTI – ŠPORT koja slavi 20. rođendan te 10 godina postojanja dućana NTS sportswear, prepoznat je od strane hrvatskih dizajnera i kostimografa koji su odlučili svojim talentom pomoći održanju Studija plesa. U sklopu društveno odgovornog projekta dizajnirali su špice koje će se prodavati putem aukcije koja će se održati 10. prosinca 2014. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 16,00 sati. Kreativci koji će svojim angažmanom dati infuziju Studiju plesa su: Loredana Bahorić, Ivana Bakal, Boudoir, ELFS, Martina Franić, LINK, Ivona Martinko, Mario Miše, Boris Pavlin, Dženisa Pecotić i Juraj Zigman. Početna cijena špice iznosi 500 kn, a prikupljena sredstva bit će uplaćena u 'Fond za inozemne edukatore' Studija plesa pri Akademiji dramske umjetnosti.

Cilj je prikupiti novac i osvijestiti na potrebe nužne za postojanje Studija plesa koji ove godine nije održao upise za polaznike nove generacije kroz povezivanje kreativnih potencijala.

Studij plesa odavno je potreban jer naši plesači, unatoč bogatom iskustvu, često nemaju formalno obrazovanje koje je nužno da bi, kad im završi karijera, mogli predavati i podučavati. Stoga će aukcija biti pokretač prikupljanja novca kao financijske podrške za Fond iz kojeg će se plaćati inozemni pedagozi za studente plesa.

- Upisivanjem prvih studenata na studijske programe Suvremenog plesa i Baletne pedagogije napravljen je prvi korak ka konačnom uspostavljanju kompletne obrazovne vertikale u plesu, što je u zapadnom svijetu norma već preko 50 godina. Njegovo nepostojanje do prije dvije godine marginaliziralo je ples i sve njegove predstavnike te ugrožavalo kvalitetu opstanka i mogućnost sustavnog razvoja cijelog jednog umjetničkog područja što rezultira zaostajanjem za europskim trendovima u kulturi i obrazovanju – upozorila je Andreja Jeličić, predstojnica Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti.

Ovakvi projekti s ciljem da se u konačnici povežu svi naši kreativni potencijali su ujedno i motivacija koja vodi k osvještavanju bitnosti sinergija na putu k ostvarenju kreativnije budućnosti. Modnim dizajnerima i ostalim kreativcima rad na projektu predstavljao je veliki izazov budući da se nitko od njih dosad nije bavio sličnim kreativnim poslom.